dilluns, 18 d’agost del 2008

Una breu descripció de la nostra fe bíblica


Una breu descripció de la nostra fe bíblica



Segurament alguna vegada t’hauràs preguntat què hi fas en aquesta vida i si hi ha una vida després de la mort. Aquesta és una pregunta que només ens fem les persones. El cert és que cap ésser humà no pot donar la resposta a aquesta pregunta si no coneix i accepta el que Déu mateix ha dit en la Seva Paraula.

Això és un resum de les veritats bàsiques de les Escriptures:

Tots som culpables i pecadors davant de Déu

En la Seva Paraula, Déu no ens compara amb les altres persones per veure si som millors que els nostres veïns, sinó que ens fa mirar en l’espill de la Seva Llei perfecta, i tots quedem condemnats davant de la justícia perfecta de Déu.


Ningú no es pot salvar per si mateix


Déu no pot acceptar els nostres suposats mèrits humans per aconseguir la salvació, perquè tots som injustos davant de la Seva mirada. L’Escriptura diu que els nostres suposats mèrits per aconseguir la salvació són “com draps bruts” davant la presència de Déu. En i per nosaltres mateixos no podem ser agradables a Déu.


Només hi ha un camí de salvació: Jesu-Crist


Déu ha volgut estimar la humanitat condemnada a la mort eterna. Les Escriptures ens expliquen que Jesu-Crist, el Déu etern fet home, va morir en la creu a fi que tot el qui creu en Ell com el seu Salvador personal no es perdi, sinó que tingui vida eterna. La Paraula de Déu afirma que tothom que es penedeix dels seus pecats i creu en la mort i la resurrecció de Crist com l’únic mitjà per ser acceptat davant de Déu, té la seguretat del perdó dels seus pecats i la vida eterna.


Aquesta és la base de la nostra fe cristiana. Tots els cristians de veritat són aquelles persones que s’ha reconegut pecadors perduts davant de Déu, s’han penedit i tenen posada la seva esperança de salvació solament en Jesu-Crist: Ell és el seu Salvador, en Ell confien, a Ell adoren, a Ell obeeixen, a Ell serveixen i estimen de tot cor. Una persona es fa cristiana només a través del penediment i de la fe personal en Crist-Jesús, i no pas com a resultat del baptisme, de la confirmació o de qualsevol altra activitat humana. La fe cristiana autèntica dóna com a fruit una relació viva amb Déu i una nova manera de viure.


Creiem en l'autoritat absoluta de la Bíblia


Creiem en l’autoritat absoluta de la Bíblia com la Paraula de Déu, i basem tot el que creiem i tota la nostra conducta d’acord amb el seu ensenyament. Tenim entuiasme per estudiar junts les Escriptures i per aplicar el seu missatge a les nostres vides.


Jesús va ensenyar clarament que hi ha una vida després de la mort per a cadascú, i que hi h un cel i un infern. El cel per als qui l'accepten a Ell com a Salvador, i l'infern per als qui el rebutgen. La Paraula de Déu no ensenya que hi hagi un lloc anomenat "purgatori" per poder purgar els nostres pecats després de la mort, sinó que ens ensenya que l'obra del Senyor Jesu-Crist ens neteja completament i perfectament quan creiem en Ell. Ell ha pagat tot el preu de la nostra salvació, Ell ens ha redimit, Ell ens ha netejat i ens ha fet justos davant de Déu, Ell és el nostre "purgatori" i no ens cal afegir res a la Seva obra perfecta.


T'invitem a considerar


T'invitem cordialment a pensar en aquestes coses, a considerar seriosament la teva vida davant de Déu. Recorda que ben aviat hi haurà un judici just per a tu i per a tothom. Recorda que aquest Jutge coneix el teu cor i no pot ser enganyat ni subornat: tot el pes de la Seva Llei justa et caurà al cap i et condemnarà si no acceptes Crist-Jesús com el teu Substitut en aquest judici. Jesús, amb la Seva vida perfecta aquí a la terra és l'únic que ha complert la Llei de Déu i és l'únic que et pot salvar.