divendres, 8 d’agost del 2008

Definició de Llei i de pecat.

Déu, l'únic Creador del homes, els ha donat una Llei per a llur capteniment. Aquesta Llei és per al nostre bé. Està resumida en els 10 manaments. El pecat és tota desobediència, tot trencament, a la Llei de Déu. 

3 No tindràs altres déus davant meu.


4 No et faràs cap estàtua ni cap imatge del que hi ha dalt als cels, ni del que hi ha a baix a la terra ni del que hi ha dins les aigües sota la terra,

5 no et prostraràs davant d’ells ni els serviràs, perquè jo, Jahveh el teu Déu, sóc un Déu gelós, que visito la iniquitat dels pares sobre els fills fins a la tercera i la quarta generació dels qui m’odien,

6 i faig misericòrdia a milers, als qui m’estimen i als qui guarden els meus manaments.


7 No prendràs el Nom de Jahveh, el teu Déu, en va, perquè Jahveh no tindrà per innocent el qui usa el seu Nom en va.


8 Recorda’t del dia de repòs per santificar-lo.

9 Sis dies treballaràs i faràs tot el teu treball,

10 però el dia setè és un dia de repòs dedicat a Jahveh, el teu Déu; no faràs cap treball, ni tu ni el teu fill ni la teva filla ni el teu servent ni la teva serventa ni el teu bestiar ni l’estranger que viu dins dels teus portals.

11 Perquè en sis dies Jahveh féu els cels i la terra, el mar i tot el que hi ha en ells, i reposà el dia setè. Per això Jahveh beneí el dia de repòs i el santificà.


12 Honra el teu pare i la teva mare a fi que s’allarguin els teus dies sobre la terra que Jahveh, el teu Déu, et dóna.


13 No mataràs.


14 No cometràs adulteri.


15 No robaràs.


16 No donaràs fals testimoniatge contra el teu proïsme.


17 No cobejaràs la casa del teu proïsme, no cobejaràs la muller del teu proïsme, ni el seu servent, ni la seva serventa, ni el seu bou, ni el seu ase, ni res que sigui del teu proïsme.

2 comentaris:

Andreu Pujol i Mas ha dit...

Hola!

Tens un bloc molt interessant. Et volia fer una pregunta. Com és que no es compleix per part de l'Església quan diu?:

4 No et faràs cap estàtua ni cap imatge del que hi ha dalt als cels, ni del que hi ha a baix a la terra ni del que hi ha dins les aigües sota la terra"

gràcies

ACPC ha dit...

Hola, Andreu, bona nit,

Suposo que quan dius "església" et refereixes al vaticanisme.
Per desgràcia és una de tantes incongruències del vaticanisme. Només cal anar a la catedrat de Lleida per veure el poti-poti doctrinal amb això de les imatges.

Per la nostra part cerquem d'adorar Déu en esperit i en veritat, només d'acord amb les normes de les Santes Escriptures: res d'imatges ni parafernàlies.